van 9:00 tot 12:00 uur
en van 13:00 tot 17:00 uur

Goederen doneren

Steunpunt Vluchtelingen Nieuwegein werkt samen met organisaties zoals kringloopwinkels, kledingbank en speelgoedbank. Je kunt goederen daar inleveren. Wij verwijzen de statushouders naar hen door. Zo komen alle goederen goed terecht.

Meubels en huisraad

Steunpunt Vluchtelingen werkt samen met Kringloopwinkel Nieuwe Hoop. Een aantal vluchtelingen werkt twee dagen per week in de kringloopwinkel zodat zij het spreken van de Nederlandse taal kunnen oefenen, naast de lessen die zij krijgen op de inburgeringsschool.

Goed bruikbare meubels en/of huisraad kunnen aangeboden worden op de Nedereindseweg 31. Zijn de spullen te groot of heb je de kracht niet de spullen te sjouwen dan kun je een afspraak maken om ze op te laten halen. Voor meer informatie: nieuwehoopkringloop.nl

Kleding

Statushouders kunnen met hun Stadspas of verwijsbrief terecht voor gratis kleding bij de Kledingbank. Goede tweedehands kleding, beddengoed en linnengoed kun je doneren aan de kledingbank. Hoe? Dat lees je op hun website.

Speelgoed

Tweedehands speelgoed kan je doneren aan de Speelgoedbank. Statushouders in Nieuwegein kunnen met hun Stadspas of een verwijsbrief gratis speelgoed uitzoeken.